صفحه رسمی ماهان نژادکرد

این صفحه برای ارسال تکالیف ماهان نژادکرد میباشد

صفحه رسمی ماهان نژادکرد

این صفحه برای ارسال تکالیف ماهان نژادکرد میباشد

آیزاک نیوتن

پنجشنبه, ۱۳ آبان ۱۴۰۰، ۰۷:۱۶ ب.ظ

شروع

آیزاک نیوتن در روز کریسمس سال1642 میلادی پیش از موعد متولد شد و به زحمت جان سالم به در برد. او در همان سالی متولد شد که گالیله در گذشت. زادگاه او خانه ای واقع  در مزرعه مادرش در وولستورپ واقع در لینکن شایر انگلستان بود.

پدرش چند ماه قبل از تولد او درگذشته بود و او تحت سرپرستی مادر و مادربزرگش بزرگ شد.

در کودکی هیچ نشانه خاصی از نبوغ در او نبود. او را در چهارده و نیم سالگی از مدرسه در اوردند تا در مزرعه مادرش کار کند. او در مزرعه هم کاملا نا موفق بود زیرا ترجیح می داد کتاب هایی را بخواند که از داروفروش همسایه قرض می کرد. یکی از عمو هایش که توان بالقوه علمی او را تشخیص داد  به او کمک کرد تا در دانشگاه کمبریج درس بخواند. ایزاک 5 سال انجا بود و بدون هیچ امتیاز خاصی فارغ التحصیل شد.

شروع اکتشافات

طاعون سراسر انگلستان را فرا گرفت و نیوتن برای ادامه مطالعات خود به مزرعه مادرش بازگشت. او در مزرعه و در 23 و 24 سالگی پایه های کاری را گذاشت که او را جاودان ساخت. مشاهده سیبی که از درخت افتاد باعث شد فرض کند که نیروی گرانش تا ماه و فراتر از ان گسترش یافته است و قانون گرانش عمومی را تدوین کرد و از ان برای توضیح اسرار  حرکت سیاره ها و جزر و مد اقیانوس  استفاده کرد. او حسابان را ابداع کرد که ابزار ریاضی بسیار مهمی در علم است همچنین کار های گالیله را توسعه داد و سه قانون بنیادین حرکت را تدوین کرد و نظریه ای در مورد سرشت نور تنظیم کرد. او به کمک منشور نشان داد که نور سفید از  نور هایی با رنگ های رنگین کمان تشکیل شده. این آزمایش های با منشور بود که در ابتدا او را معروف کرد.

بازگشت به کمبریج و شهرت

نیوتن با فروکش کردن طاعون به کمبریج برگشت و طولی نکشید که اعتبار خود را به عنوان استاد ریاضی تراز اول ثابت کرد استادش به نفع او استعفا داد و نیوتن کرسی ریاضی لوکاسی( یک کرسی علمی معروف در جهان) را از آن خود کرد. او این مقام را تا 28 سال حفظ کرد. در سال1672 به عضویت انجمن سلطنتی در امد و در انجا اولین تلسکوپ بازتابی جهان را به نمایش گذاشت. هنوز هم میتوان ان را که در کتابخانه انجمن سلطنتی لندن نگهداری می شود با این نوشته مشاهده کرد:

(( اولین تلسکوپ بازتابی اختراع سر ایزاک نیوتن که با دست های خود او ساخته شده است.))

او در 42 سالگی شروع به نوشتن بزرگترین کتاب علمی ای که تاکنون نوشته شده است یعنی اصول ریاضی فلسفه طبیعی کرد

او این کتاب را به زبان لاتین (زبان رسمی علمی ان زمان اروپا) نوشت و ان را طی 18 ماه تکمیل کرد. کتاب در سال 1687 چاپ شد اما نسخه انگلیسی آن تا سال 1729 به چاپ نرسید. وقتی از نیوتن پرسیدند چگونه توانسته است به این کشف های فراوان نایل شود پاسخ داد که او پاسخ پرسش هایش را نه با جرقه های ناگهانی بلکه با تفکر مداوم و طولانی و سخت کشف کرده است.

از کتاب های دیگر نیوتن می توان به اپتیک که حاصل کار های او در مورد نور بود اشاره کرد(او این کتاب را در 62 سالگی نوشت.)

فعالیت های غیر علمی

وقتی نیوتن در 46 سالگی به عضویت مجلس انتخاب شد فعالیت او قدری از علم منحرف شد. وی دو سال در نشست های مجلس حاضر شد ولی هرگز نطقی ایراد نکرد.

وی همچنین به عنوان سرپرست و سپس به عنوان رییس ضرابخانه انتخاب شد. او از سمت استادی خود استعفا و تلاش های خود را صرف بهبود کار های ضرابخانه کرد.

در سال 1705 ملکه انگلستان به او لقب سر اعطا کرد. 

درگذشت

نیوتن در 85 سالگی درگذشت و در کلیسای وست مینستر به خاک سپرده شد.

نیوتن نشان داد که عالم بر طبق طبیعی کار می کند و بی نظم و ناپایدار نیست شناختی که سبب الهام دانشمندان نویسندگان هنرمندان و فیلسوفان شد و سبب اغاز عصر خرد شد. افکار و بصیرت های نیوتن جهان را کاملا تغییر داد و وضعیت زندگی بشر را بهبود بخشید.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۸/۱۳
ماهان نژادکرد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی